دولت روحانی به حذف 4 صفر از پول ملی رای مثبت داد !
به گزارش خبرگزاری تسنیم، همزمان با رونمایی از ایرانچکهای جدید در سال گذشته، تسنیم از برنامه بانک مرکزی برای حذف 4 صفر از پول ملی و اعمال این تصمیم در طراحی چکپولهای جدید خبر داد.
بعد از اعلام این خبر در تسنیم، بانک مرکزی و دولت رسماً اعلام کردند که طرح حذف 4 صفر از پول ملی بهصورت رسمی در دولت مورد بررسی قرار گرفته است.
در همان ایام عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی رسماً خبر تسنیم را تأیید کرد و گفت: در نظر داریم 4 صفر را از پول حذف کنیم، که باید هرچه زودتر این تصمیم گرفته و انجام شود، حذف 4 صفر به این معنا است که بهجای 10 هزار تومان گفته شود 10 تومان.
اواخر فروردین ماه سال جاری خبری از دولت بیرون آمد مبنی بر اینکه بررسی حذف 4 صفر در دولت آغاز شده است و امروز بعد از 5 ماه دولت به کلیات لایحه پیشنهادی بانک مرکزی رأی مثبت داد.
قبل از این خبر البته در آذرماه 97 دولت اعلام کرده بود: "هیئت دولت در جلسه خود بهریاست حجتالاسلام روحانی رئیسجمهور، به ادامه بررسی پیشنهادهای کارگروه منتخب درباره «لایحه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران» پرداخت و مواد دیگری از این لایحه را بهتصویب رساند. براساس موادی از این لایحه که بهتصویب هیئت وزیران رسید، واحد پول ایران، تومان و برابر با 10 ریال تعیین شد".
بانک مرکزی، طرح اصلاح نظام پولی کشور در قالب حذف چهار صفر از واحد پولی کنونی و تعریف واحد پولی جدید و بازنگری در اقطاع اسکناس و مسکوک را از سال قبل به دولت برده بود و امروز سرانجام کلیات این طرح بهتصویب رسید.
دولت باید لایحه حذف 4 صفر از پول ملی را در نهایت به مجلس شورای اسلامی ارائه دهد و بعد از تصویب در بهارستان، نسبت به اجرای آن و اعمال در اسکناسهای جدید اقدام کند.
طبق طرح پیشنهادی بانک مرکزی که در دولت بهتصویب رسیده، واحد پولی ملی جدید تحت عنوان "تومان" تعریف میشود که هر "تومان" معادل دههزار (10000) ریال فعلی و یکصد (100) "ریال جدید" خواهد بود.
رئیس کل بانک مرکزی پیش از این در خصوص لایحه پیشنهادی حذف 4 صفر از پول ملی تأکید کرده بود: لازمه اجرایی شدن این طرح تصویب دولت و تأیید مجلس است که امیدوارم تحقق یابد.
وی همچنین درباره فرایند زمانی اجرای این طرح گفت: یک فرایند زمانبر بهلحاظ حقوقی و فنی دارد و بر مبنای برآورد کارشناسان ما اجرای آن نزدیک دو سال طول میکشد.
همتی البته تصریح کرده که این اقدام کنار سایر اقدامات اساسی بانک مرکزی برای اصلاح نظام بانکی و بهکارگیری ابزارهای نوین سیاستهای پولی و شیوههای جدید و کارآمد نظارت بر بانکها خواهد بود و عملیاتی شدن آن عملاً متأخر بر اصلاحات بانکی خواهد بود.
منبع : انتخاب